Reisverhalen van Ben en Henny Plomp.

Reisverhalen van Ben en Henny Plomp.

Camperbeleving door Ben Plomp.

Sinds 1999 zijn Ben en Henny Plomp behept met het campervirus. Na een reis door de US werd er al gauw een wat oudere camper gekocht. Naderhand volgden er nog drie. Samen hebben ze zo´n beetje heel Europa doorgecrosst en hebben veel gezien en meegemaakt op hun reizen.

Camperen is geen kamperen. Waar een caravan of een tent gebonden is aan een camping voor de faciliteiten is een camper geheel zelf suporting. WC, douche, keuken en slapen, alles is aan boord. Veel campers zijn uitgerust met zonnepanelen, zodat men overal kan staan, zonder dat men afhankelijk is van een stroompunt.

Favoriete landen in Europa zijn Noorwegen, Portugal, Duitsland en Frankrijk´waar overal bijna in elke plaats een plek te vinden is waar men kan en mag overnachten, meestal met een sanitaire mogelijkheden. In Nederland is het nog steeds droevig gesteld met camperplaatsen, al hoewel steeds meer gemeenten overgaan tot het realiseren van een camperplaats waar camperraars kunnen overnachten. Dit omdat er de laatste jaren veel campers in Nederland zijn bijgekomen en men inziet, dat dit voor de gemeenten een bron van inkomsten is. Gemiddeld verteert een camper met 2 personen tussen de 50 en 60 euro per dag. Dat is dus mooi meegenomen voor de plaatselijke middenstand.

Ben probeert al jaren een camperplaats te realiseren in Rijssen. Hij heeft hiervoor verschillende verzoeken in gediend op persoonlijke titel, maar ook via particulieren die hadden aangeven een camperplaats te willen exploiteren. Steeds werd dit door de gemeente Rijssen afgewezen om voor hem onduidelijke redenen, die alleen maar in Rijssen van kracht zijn. Zo wil de gemeente geen concurrent zijn van campingeigenaren ( welke camping? We hebben in Rijssen alleen de Golden Kett’n die vol staat met stacaravans), laten bestemmingsplannen dit niet toe, is de plek niet goed, zullen er bezwaren uit de buurt komen etc.. Lariekoek. Hoe hebben andere gemeente in  de omgeving dit dan geregeld. Waarom kan het in Wierden, Enter, Nijverdal, Holten, Delden en honderden plaatsen in Nederland wel. Ook heeft de gemeente aangegeven dat als er een particulier initiatief zou komen, dat de gemeente dan medewerking zou verlenen. Wel nu ook dit gaf geen soelaas, daar er een aantal initiatieven van particulieren zijn geweest, die allemaal 0 op hun rekest hebben gekregen, ook weer om redenen die niet duidelijk zijn. De gemeente Rijssen/Holten pretendeert om het toerisme op een hoger peil te brengen in onze gemeente, maar als er initiatieven op dit gebied worden getoond, dan zijn ze niet thuis. Wanneer gaat nu eindelijk die grote klok is een keer bellen, dat dit een unieke gelegenheid is om camperaars naar Rijssen te laten komen. Dit is toch een win win situatie.

In 2007 hebben Ben en Henny samen met Jannie en †Dick Willems de camperclub `de Keuklekoare`opgericht. Met deze club worden twee keer per jaar weekenden georganiseerd. Deze club heeft geen bestuur, heft geen contributie en het motto is` `niets moet en alles mag Binnen de club hebben zich weer groepjes gevormd die samen op pad gaan naar verschillenden landen in Europa. Volgend jaar is  een weekend gepland naar Doezum in Groningen. De club telt op dit moment ongeveer 35 leden. Men alleen lid worden van deze club als men in de gemeente Rijssen/Holten en omgeving woont en in het bezit is van een camper.

Voor meer info kan gemaild worden naar ben@bosjager.nl