Portugal 2015

Portugal 2015

Reisverslag van een vankantie inPortugal in 2015.
Maandag, 9 maart 2015.
Nadat we een tijdje hadden nagedacht over dat we wel of niet naar Portugal zouden gaan, kregen we beiden toch weer zin om de camper aan te trappen en weer richting het zuiden te gaan om 2 keer het voorjaar te beleven. 1x de lente in Portugal en 1x lente terug weer in Nederland.
Om 11.00 uur onze camper gestart richting Harelbeke in Belgie. Dit is voor ons een bekende overnachtingplaats, waar we al diverse keren hebben gestaan. Hier een prachtige wandeling gemaakt om het meer, dat ongeveer 500 meter van de camperplaats lag.

De nacht hier doorgebracht en de volgende morgen doorgereden naar Frankrijk naar Argenton sur Creuse. Ook weer een voor ons bekende overnachtingsplaats.

Woensdag, 11 maart 2015.
Nu eens een keer een andere route via Limoges naar Bordeaux en dan door naar een mooie camperplaats Vieux Boucau les Bains. Een mooie camperplek aan zee met alle voorzieningen voor 7 euro. Tot aan Bordeaux tolvrij en dan een klein stukje tol. Mooie rustige weg voor een groot gedeelte 4 baans. Hier nog even met de metaaldetector aan de gang geweest wat een spectaculaire vondst opleverde van 10 franse centimes.

Zat ons aan te kijken op een parkeerplaats.

Donderdag, 12 maart 2015.
Richting Spanje via Biaritz naar Palencia. Ook hier weer een camperplaats met voorzieningen zonder stroom. Probeer hier tijdig aan te komen, daar hier veel camperaars overnachten die op doorreis zijn.

Vrijdag, 13 maart 2015.
Aankomst in Portugal via de de zeer rustige snelwegen van noord en midden Spanje naar de SVR camping Alentejo van Sibo. Camping staat vermeld in NKC campercontact. Deze camping voor de vijfde keer bezocht. Is een camping met voortreffelijk sanitair en broodjes service. Prijs all in 12 euro. Sibo is een Groninger, die in Portugal is blijven hangen en hier nu een veehoudersbedrijf heeft met als nevenverdienste de camping. Een bovenste beste kerel die alles voor zijn gasten over heeft.

Zaterdag 14 maar 2015
Een wandeling gemaakt naar het kasteel in Evoramonte. Een wandeling heen en terug van bijna 12 kilometer. In Evoramonte een platte gebraden kip gekocht. Een specialiteit in Portugal die we bij de camper hebben opgepeuzeld.


Zondag, 15 maart 2015
Een dag van helemaal niets doen, daar de wandeling van 12 kilometer ons nog parten speelde.
Maandag, 16 maart 2015
De stoute schoenen maar weer aangetrokken en een lange wandeling van 13 kilometer gemaakt in het achterland van de camping.

   

Dinsdag, 17 maart 2015
De weersberichten waren voor deze dag niet goed, waarna we besloten om naar de Algarve te gaan. Na afscheid te hebben genomen van Sibo, zijn we naar de kurkfabriek/winkel gegaan in een plaats dichtbij Evoramonte. Hier wat kurk spullen gekocht en de reis voortgezet naar de ons bekende camperplaats in Falesia. Hier was het behoorlijk druk en we konden nog net een plek krijgen. Was te danken aan de vele Franse camperaars, die hier aan het overwinteren zijn. Dit in verband met een Frans negatief reisadvies naar Marokko, waar altijd veel Fransen de winter door brengen. In de middag nog een wandeling langs het strand gemaakt.

Woensdag, 18 maart 2015.
Ondanks de voorspelling dat we slecht weer zouden krijgen, viel het allemaal reuze mee en we hadden een bijna regenloze dag met af en toe zon. Ook nu weer een strandwandeling gemaakt.

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Geen KBW (korte boksen weer)weer en veel binnen gezeten. Zaterdagavond wezen eten in een Portugees restaurant.

Maandag, 23 maart 2015.
Na de camper weer te hebben ververst met schoon water, LPG en boodschappen zijn we uit Falesia vertrokken naar de nieuwe camperplaats van Arno en Mikki in Arreias de Pera. Is een camperplaats waar workshops worden gegeven in keramiek en schilderen.

Woensdag, 25 maart
Mooi weer en vertrokken naar de camperplaats Marinha. Hier 1 dag gestaan. De tijd doorgebracht aan het strand en een wandeling.

Donderdag, 26 maart naar Portimao naar een grote camperplek, waar veel overwinteraars staan.
Vrijdag naar de prachtige plek Salema.
Hier 2 nachten gestaan. Gewandeld en een oude ruïne bekeken.

Zondag wegens harde wind vertrokken naar Camperstop Messines.
Een zeer rustige camperplaats. Hier helemaal niets gedaan en de volgende dag een wandeling gemaakt en gegeten in een restaurant in de buurt. Wild zwijn en lamskoteletjes. De volgende dag een wandeling met meer mensen van de camperplaats onder begeleiding van de eigenaar. (8 km) door de heuvels.

Woensdag, 1 april.

Weer op pad gegaan naar de camperplaats van Mikki. Hier heeft Henny een workshop gevolgd in keramiek. Die avond onbeperkt PiriPiri gegeten in een portugees restaurant, compleet met wijn en toetje en borrel voor 10 euro Hierna met z’n achten in een werkbusje van de camperplaats terug.
Donderdag, 2 april.
Een lange wandeling gemaakt naar de plaats Armacareis de peres en daar aan het strand gezeten. Het was er druk, daar de Portugezen en Spanjaarden vrij zijn op witte donderdag.
Vrijdag, 3 april.
Gelanterfanterd.

Zaterdag,4 april

Een lange wandeling in het natuurgebied achter de camperplaats en onderweg voor 3 euro 6 kilo sinasappelen gekocht. Deze zijn niet te vergelijken met de droge krengen die je in Holland kunt kopen. Heerlijk sappig.
Zondag, 5 april.
Een lunch genoten van salade, pizza, paaseieren, koffie, ijs met aardbeiden en slagroom en een adcocaatje, die door de eigenaren van de camperplaats werden aangeboden.

Maandag, 6 april.
Terug naar de camperplaats Falesia. ’s middags werden we door Bert en Henny Frieling opgehaald, waarna we hun mooie appartemant konden bewonderen in Albufeira. Daar het weer niet goed was zijn we wezen winkelen in het grote winkelcentrum. Wat later in de middag klaarde het op en hebben we nog een poos op het balkon gezeten met uitzicht op zee. ’s Avonds wezen eten bij een Portugees in de stad, waarna we moe en voldaan door Bert en Henny terug werden gebracht naar de camperplaats.

Dinsdag, 7 april.
Een strandwandeling gemaakt langs het mooie strand van Falesia. Op de terugweg lukte het mij om een hop te fotograferen. Wat is een Hop?? Kijk hieronder.

Woensdag, 8 april.
Geen KBW weer en regen. Met Bert en Hennie Frieling naar 1 van de mooiste kerkjes van de Algarve geweest in Almancil. Hierna weer terug naar de camper en onderweg een platte kip piri piri gekocht en deze in de camper gezamenlijk opgepeuzeld.

Donderdag en vrijdag, 9 en 10 april.
Enkele keren naar het strand geweest en daar een bijzondere ontmoeting gehad met een van oorsprong Duitse vrouw. Vertelde haar levensgeschiedenis, waarbij we het gesprek hebben voortgezet in een restaurant dicht bij het strand. Vrouw was in 1972 getrouwd met een Portugees van adel. Deze vertrok na de revolutie en liet haar in Portugal achter. Zij had hierna een Nederlandse man gehad, die in de handel zat. Ze bezaten een huis in Portugal en in Duitsland. Zij sprak vloeiend 5 talen. Een interessante vrouw.

Nog enkele foto’s van vogels in Portugal.

Dinsdag, 14 april.
Na een geweldig mooi weekend op de laatste plek in Portugal in Manta Rota, met lange strandwandelingen zijn we vandaag vertrokken richting huis. We staan nu op de municipalcamping, zijnde een super de luxe camping met eigen douche en toilet, in Caceres en morgen verder naar Palencia.

Woensdag 15 april.
Vandaag aangekomen in Palencia en daar voor de vijfde keer onderweg Albert en Geeske Bos uit Rottum in Friesland tegengekomen. Hier samen een wijntje gedronken. Vanuit Palencia de volgende dag vertrokken naar de camperplek in Ondres in Frankrijk, direct aan de kust. Op donderdag verder gegaan naade de camperplaats Roulette St.Esthepe. Hier de nacht doorgebracht en de weg de volgende dag vervolgd naar de Municipal camping in Rosnay midden in het natuurpark La Brenne ( het land van de duizend meren). Hier het weekend doorgebracht met Kees en Lydi uit Rotterdam, zijn een stel vrienden, die wel al jaren kennen.

Hieronder een stel foto’s wat je zelden ziet. Een groot aantal rupsen in processie, welke soort rups dit is, dat weet ik niet.

Maandag, 20 april.
We hebben een fantastische vakantie gehad en op weg naar huis. Slapen in Harelbeke en morgen naar huis.