Doezum

Doezum

Het najaarsweekend van 2009 werd gehouden op de camperplaats in Doezem in Groningen.

Organisatie Frits en Dinie Harmsen

 

Het najaarsweekend werd dit jaar georganiseerd door Frits en Dinie Harmsen. Er  hadden zich 14 koppels en 1 solo opgegeven, waarvan er daadwerkelijk 13 kwamen. Door een misverstand en omstandigheden was 1 van de koppels niet aanwezig.

Op donderdag kwamen de eersten aan op het Landgoed de Jonker in Doezem in Groningen. De avond werd tot het donker worden gevuld met het spelen van een spel, waarbij je paaltjes moest omgooien. De volgende dag, kwam de rest opdagen en na de nodige kennismakingsgesprekken werd door enkelen ’s avonds het Abel Tasman museum in Lutjegast bezocht. ’s Avonds was er een gezellig samenzijn in de schuur van  familie Jonker.

Hier werden weer oude verhalen en belevenissen opgedaan van de gemaakte reizen en werd er weer veel gelachen onder het genot van een drankje. Zaterdag gingen allen mee met de bus naar Groningen. Hier de stad gezien en in de namiddag weer met de bus terug. ’s Avonds was er een barbecue in de schuur, waarbij iedere keer onder hilariteit de stroom uitviel en de kaarsjes op tafel kwamen. Het echtpaar Jonker was ook van de partij en zij werden met algemene stemmen aangenomen als nieuw lid van de onze camperclub de Kueklkoare. Het was een geslaagde avond, waarna we onze campertjes opzochten voor de nachtrust. De volgende dag samen koffie gedronken, waarna enkele koppels alweer afscheid namen wegens andere verplichtingen elders en of omdat zijn de volgende dag weer moesten werken.

Degenen die achterbleven vermaakten zich door het spelen van Jeu de Boule en lekker te luieren in de camper. De avond nog weer gezellig samen doorgebracht in de schuur.

Rest ons om te vermelden, dat we wel op een zeer bijzondere en prettige manier door Johanna en Harry Jonker zijn ontvangen  op hun prachtige locatie in Doezem. Niets was hun te veel en zij regelden alles voor ons. Johanna en Harry bedankt.

Verder willen we namens ons allen die aan dit weekend hebben deelgenomen Dinie en Frits bedanken voor de voortrefffelijke organisatie van dit weekend.

De volgende activiteit van de Kueklkoare zal de nieuwjaarsreceptie zijn bij de Poort van Twente aan de Enterstraat te Rijssen. Datum en tijdstip zal per mail en via de site bekend worden gemaakt.

Tijdens dit weekend zijn er al weer enkele voorstellen gedaan voor vervolg bijeenkomsten. Zo zal er volgend jaar weer een voorjaars- en najaarsweekend zijn. Er is een voorstel om in het voorjaar naar Giethoorn te gaan. Hier is weer van alles te doen. Ook is er een voorstel om een weekend met een stel campers op pad te gaan aan de hand van een van te voren bepaalde route met bezienswaardigheden en vaste overnachtingplaatsen. Ook hiervan worden allen per mail en via de site op de hoogte gehouden.

Mochten er leden zijn die ook ideeën hebben, laat het ons weten.

Klik op DOEZUM voor het ophalen van de foto’s

Reageren is niet mogelijk.