Oostenrijk 2009

Oostenrijk 2009

Almabtrieb Oostenrijk

Georganiseerd door Harry en Marijke Bosch

 

Wij zijn over autobaan A3 en de A9 door Duitsland gegaan en voorbij Munchen op de hoogte van Holzkirchen hebben wij de autobaan verlaten en over de binnenwegen gegaan, de tocht ging verder via de Tegernsee en de Achensee naar Mayrhofen (Oostenrijk) in het Zillertal gegaan.

Hier hebben wij genoten van de omgeving en prachtig langs de Ziller gefietst, wij zijn met de kabelbaan naar de Penken geweest dan kon je heerlijk boven in de bergen wandelen en genieten van de omgeving verder hebben wij nog de grote gondel naar de Ahorn genomen ook daar kon je heerlijk wandelen en wederom genieten van de omgeving.

Met de stoomlocomotief door het Zillertal was een geweldige ervaring maar vooral het bezoek aan een echte Zillerthaler spekrokerij in Fugen. (hier was kijken, ruiken maar vooral proeven en drinken van de boerensnaps)

Zaterdags kwamen alle koeien, prachtig versierd door het dorp om terug te keren uit de bergen naar de boerderijen, verder was er een groot feest met veel plaatselijke artiesten, waaronder de Mayrhofners.

Na dit weekje zijn wij over de zuid duitse Alpenstrasse naar Fussen gegaan, hier hebben wij een wandeling door de prachtige plaats gemaakt en na Fussen zijn wij naar Rothenburg op der Tauber gegaan waar we ons alvast in de kerstsfeer konden begeven, ook hier kon je prachtig van de plaats genieten en een wandeling over de stadsmuur maken, leuke ervaring, daarna naar Winterberg en vanaf hier terug naar huis. Na 2,5 week van veel gezien, genoten en lekker warm weer terug in het koude kikkerlandje.

 

Reageren is niet mogelijk.